22

Teràpies
Ayurveda

Ayurveda és un antic art de curar, que es practica a la Índia
desde fa més de 5.000 anys a. C.

El Massatge ayurvèdic es basa en principis antics indis de l’Ayurveda i punts de pressió, dissenyats per curar el cos i crear un equilibri entre ment, cos i esperit. La paraula és un compost sànscrit: Ayu, que significa "vida" i veda, que significa "Coneixement", de vegades es tradueix com "la ciència de la vida," Ayurveda estableix una prescripció completa de ment i cos per a una vida saludable que inclogui un règim dietètic i un conjunt de tècniques de curació a base d'herbes. El massatge ayurvèdic es un art usat antic per curar, relaxar i tractar diferents malalties. L’acció manual pot provocar canvis espectaculars en el cos i en la ment. Té molts avantatges sobre qualsevol altre sistema oriental o altres massatges moderns.

Dins l’Ayurveda trobem diferents tipus de massatges:

— Escull un tractament —
 • Abhyanga
 • Abhyanga-ioga
 • Massatge per embarassades
 • Kati Basti
 • Netra Basti
 • Nasya
 • Karnapurana
 • Champi
 • Shirodhara
 • Udvartana
 • Pinda sweda
 • Massage Chakra Energie
 • Kanso

El massatge abhyanga és una de les tècniques utilitzades per a la preservació de la salut que consisteix a untar el cos amb oli, aplicant un massatge que combina una sèrie de moviments manuals, ritmes, intensitats, postures i integració de moviments manuals en el cos, per a mobilitzar i estimular l'eliminació de toxines a través dels sistemes biològics que posseïm, a més de deixar anar la tensió de la musculatura, alliberar els tendons i nervis de la fatiga que s'acumulen en el dia a dia.

Duració: 60 minuts.

 

01
Promou l'eliminació de toxines.

04
Manté les defenses del cos.

07
Lubricació de les articulacions.

10
Nutrició de la pell.

13
Manté la humitat natural.

— En què et beneficiarà? —

02
Regula la temperatura corporal.

05
Redueix l'envelliment precoç.

08
Exerceix un efecte calmant i antiestrès.

11
Millora la circulació sanguínia.
 

03
Eliminar la fatiga.

06
Induir al somni.

09
Enfortir la pell, millorant el color i textura.

12
Calma les malalties provocades pels doshas.

14
Proporciona resistència davant la falta d'harmonia i a les malalties.

L’abhyanga-ioga és una línia de massatge que neix de la fusió del mètode Ayurvedic Yoga i la consciència corporal. Aquesta tècnica, combina el massatge tradicional ayurvèdic amb una seqüència poderosa de moviments i estiraments (assanes passives del ioga) amb tocs profunds i rigorosos en la que s’utilitzen les mans i els peus.

Aquesta tècnica ajuda alinear l’estructura òssia muscular, aliviant totes les tensions, inclús les cròniques, enfortint el sistema immunològic i desintoxicant de l’organisme. Té un efecte antiestrès i antidepressiu; mitjançant els estiraments, aconseguim més flexibilitat en el cos i es lubriquen les articulacions.

Duració: 90 minuts.

A la mare si se li fan massatges de forma regular, s'assegura un part indolor. És molt beneficiós per evitar les estries, per nodrir i hidratar la pell i ajudar a calmar i relaxar.

En general el que fa és que al equilibrar el Vata Dosha de la mare, el resultat és que redueix el Vata Dosha del nadó.

S’efectuen massatges de forma regular, per aconseguir un part indolor. Beneficiós per evitar estries, nutrir, hidratar la pell i ajudar a calmar i relaxar.

Durada: 60 minuts.

 

01
Augmenta la circulació de la sang i el sistema limfàtic.

04
Disminueix l'edema, l'inflor..., a les cames.

07
Allibera l'estrès de les articulacions, genolls, maluc, turmells, tensió a la zona lumbar.

— En què et beneficiarà? —

02
Redueix el dolor a: l'esquena, cervicals, zona lumbar, espatlles, coll, turmells, zona pèlvica.

05
Redueix la fatiga i proporciona relaxació.

08
Millora el sistema digestiu.

10
Redueix l'emoció física i psicològica (de forma natural, en els primers mesos augmenta el Vata per l'acceptació d'un cos estrany, per això hi ha més irritacions, emocions, etc.)

 

03
Dóna elasticitat a la pell.

06
Ajuda a una respiració més fluida i redueix la tendència de l'estrès i l'ansietat.

09
Facilita el part, ja que ajuda a la dilatació.

Tractament específic per desequilibris posturals i alleuja la tensió causada per estar assegut durant períodes prolongats.

Com funciona el tractament?
El terapeuta prepara una massa de grans especials que es formen en un petit anell i es col·loquen sobre la zona afectada. Això s'adhereix a la pell i s'omple a continuació amb un oli medicinal. L'oli es manté dins de l'anell a una temperatura específica durant un temps específic. Això ajuda a que l'oli penetri més profundament en els teixits, suavitzar els músculs rígids i atapeïts.

Una vegada que l'oli s'elimina es realitzarà un massatge local específic al voltant de la zona afectada per reparar els lligaments i tendons.

Duració: 45 minuts

 

01
Mal d'esquena agut i crònic.

04
Dolor a l'espatlla.

— En què et beneficiarà? —

02
Les lesions de coll.

 

03
Ciàtica.

05
Prolapse de discos.

Significa banyar els ulls amb ghee. Antic tractament ayurvèdic per alliberar la tensió i tractar diverses malalties del ulls.

S’utilitza per millorar la visió, la paràlisis del múscul de l’ull, l’estrabisme, la miopia, la sequedat. Proporciona més brillantor, crea una sensació de relaxament ocular, elimina la llàgrima excessiva, vista cansada degut el treball constant amb ordinadors o una exposició excessiva de llums intenses, com ara la televisió.

Com funciona el tractament?

El terapeuta prepara una massa de grans especials que es formen en un petit anell i es col·loquen sobre la zona afectada. Això s'adhereix a la pell i s'omple a continuació amb un oli medicinal, el ghee (mantega purificada). El ghee es manté dins de l'anell a una temperatura específica durant un temps específic. Això ajuda a que l'oli penetri més profundament a l’ull per poder millorar-ne el seu estat de salut.

És l’administració d’oli per via nasal. Nasya significa que el nas és una porta d’entrada al cap.

Teràpia recomanada per problemes respiratoris, asma, bronquitis, sinusitis, rinitis, tinitis, al·lèrgia, refredats, congestió nasal, insomni, sequedat, espondilitis cervical, pèrdua de l’olfacte, memòria i sistema nerviós.

Com funciona el tractament?

Nasya implica un massatge vigorós a la cara amb una barreja calenta d'olis a base d'herbes. A continuació s'aplica una calor suau i, finalment, de 2 a 3 gotes d'oli de desintoxicació s'introdueix en les fosses nasals per afluixar i desprendre les toxines acumulades.

Durada: 15 minuts

Significa omplir les orelles amb oli.

Tractament indicat per la presència de taps de cera, otitis, sordera, tinitus, sequedat i diverses malalties com el mal de cap, marejos, etc.

Com funciona el tractament?

S’apliquen uns olis medicats dins de les orelles durant uns minuts, això ajudarà que l’oli penetri més profundament a l’orella i tot seguit es realitzarà un massatge local.

Durada: entre 20 a 30 minuts

El cap és el centre de tot el sistema nerviós.

Champi és l'art original del massatge ayurvèdic indi del cap. Es tracta d'un tractament de massatge centrat en la part superior i els braços, les espatlles, el cap, el coll i la cara. Champi es realitza mentre s'està assegut còmodament en posició vertical en una cadira. El seu enfocament en les àrees del cos on l'estrès i la tensió comunament es reuneixen és la raó per la qual Champi s'ha tornat tan popular.

Aquest és el tractament perfecte per alliberar alguns dels dolors a les espatlles, el cap i el coll. El massatge es centra en totes les àrees que recullen la clàssica tensió a la part superior del cos. Champi és increïblement relaxant i amb compte, però, totalment vigoritzant, començant per la part de darrere i acabant amb un massatge facial enriquidor.

Duració: 45 minuts

 

01
Millora la circulació del flux cerebral espinal.

04
Relaxa el sistema nerviós i elimina la fatiga causada per la tensió mental.

— En què et beneficiarà? —

02
Augmenta el nivell d’energia prànica.

05
Elimina la sequedat i accés de grassa.

 

03
Prevé de la caiguda del cabell.

06
Estimula el cuir cabellut.

Amb el que el cos i la ment de nou a la claredat i l'equilibri, Shirodhara implica l'abocament d'oli medicinal calent amb dolçor sobre el centre del front.

Un flux continu, rítmic d'oli medicinal s'aboca a una temperatura específica des d'una altura específica a la tercera zona dels ulls, la inducció d'una experiència de relaxació profunda, deixant una en un estat de meditació.

Feliç i tranquil, Shirodhara ajuda a equilibrar les hormones en el cervell i és molt recomanable per a persones amb: malalties relacionades amb problemes de vata, sistema nerviós, insomni estrès, ansietat, depressió, desordres alimentaris, migranyes, tensió mental, pèrdua de la memòria, concentració, pèrdua del cabell degut a un estrès, i fins i tot persones que pateixen trastorns mental.

Durada: 60 minuts.

́És un massatge de plantes i pols ayurvèdiques. És un massatge enèrgic, intensiu, utilitzant pols de plantes ayurvediques i un oli o no per a tot cos. Tractament profundament penetrant dels músculs, els tendons, redueix l’olor corporal, la cel·lulitis, l’accés de grassa acumulada, alleugereix la picor i excel·lent per problemes d’obesitat i elimina les formacions estancades de limfes. Aquest procediment dóna suport específicament l'efecte de la pèrdua de pes i la circulació lenta, tonifica perfectament tot l'organisme i tots els sistemes. Duració: 90 min.

Una teràpia de rejoveniment, massatges al cos amb bitlles de cotó en calent, composta d'una combinació de fulles a base d'herbes, flors i espècies. El cos transpira, permetent que la calor i herbes penetrin profundament a la pell.

 

01
Completar la relaxació profunda i sorprenent.

04
Millora la circulació sanguínia.

07
La flexibilitat, l'eliminació de la rigidesa articular i la inflamació.

— En què et beneficiarà? —

02
Osteoartritis.

05
Reumatisme.

08
Ciàtiques i lumbàlgies.

 

03
Debilitat muscular.

06
Sentir menys relaxat i sense estrès per al dia.

09
Reducció de qualsevol tensió en el cos i la ment.

El massatge amb cristalls i pedres semiprecioses.

En l’ayurveda estar descrit un massatge ayurvèdic amb les pedres semiprecioses i cristalls per potenciar l’efecte dels olis i les plantes medicinals. S’ha creat un massatge amb pedres semiprecioses i cristalls per potenciar l’efecte de l’equilibri dels chakres i eliminar les tensions físiques i nervioses. La seva aplicació a més té un efecte sedant, relaxant i equilibrant de la circulació energètica, regula i activa la circulació sanguínia i oxigena la sang.

El massatge es realitzarà en el rostre, les mans, els peus i els chakres.

Duració: 90 minuts

El massatge dels peus

Des de fa molt segles a l’oest de la Índia, a la regió de Gujart era tradició que els nens realitzessin un massatge als seus pares i especialment als seus avis als peus, utilitzant el Kanso, un conc alquímic compost de cinc metalls a on el principal compost es el coure.

Aquesta tècnica és molt sutil, toca uns punts reflexes del cos actuant positivament sobre els òrgans interns, permet millorar la salut dels ulls, i està reconeguda segons l’ayurveda per la seva aportació de benestar a nivell del sistema nerviós, així com per la regularització de certes funcions hormonals.

Durada: 30 minuts

 

01
Equilibra el foc digestiu (agni).

04
Proporciona una relaxació profunda en tot el cos.

— En què et beneficiarà? —

01
Calma les persones nervioses i estimula les deprimides.

 

03
Millora la vista.

05
Millora l’insomni.

– Comparteix –
Tornar amunt