40

Lifting amb fils tensors

Sutura reabsorbible amb cons bidireccionals per redefinir els trets facials.
La sutura està feta d'àcid polilàctic i els cons són d'àcid L-làctic (82%) i copolímer d'glicòlic (18%). Aquests components es reabsorbeixen totalment, els cons en 8 a 12 mesos i les sutures en 18 a 24 mesos.

¿Què és l'àcid polilàctic?
L'àcid polilàctic (PLA), el component principal de les referides sutures, és un conegut polímer que porta anys utilitzant-se en diversos camps mèdics com el de la cirurgia craniofacial. És totalment absorbible i és especialment compatible biològicament amb els teixits humans. A més, es tolera bé i no requereix de proves d'al·lèrgia (es va realitzar un assaig clínic amb més de 4000 pacients *)

Els beneficis de l'àcid polilàctic van quedar demostrats en més de 20 estudis clínics **. Un cop s'ha aplicat la sutura, l'àcid polilàctic actua en el teixit subcutani i estimula l'activació dels fibroblasts i la producció de col·lagen. Aquesta activitat, que dura algun temps, ajuda a augmentar el volum i restaura la forma de la cara de manera gradual i natural.

Els beneficis més duradors de L'àcid polilàctic.
Si es compara l'àcid polilàctic amb altres materials en la producció de sutura, aquest té una taxa de degradació molt més lenta pel que el seu benefici dura més temps.

Les sutures d'àcid polilático són les úniques sutures amb cons reabsorbibles. El con té una superfície de 360º que resisteix la tracció de la suspensió i proporciona una fixació forta immediata en el teixit subcutani. La reacció fibrosa al voltant dels cons crea un suport sòlid del teixit tou, el que prevé el risc de la migració o extrusió. La superfície dels cons és llisa, així que els pacients no experimenten cap sensació de «punxada». Els cons són els responsables dels resultats duradors. En ser cossos estranys estimulen les reaccions inflamatòries. Tot i que la resposta inflamatòria degrada lentament els cons, es formen càpsules fibroses al seu voltant. En 11 mesos el 75% del material del con ja està absorbit. La càpsula fibrosa es forma en capes i funciona com una cicatriu al voltant dels nusos de la sutura. Aquest tipus de càpsula, absent en les sutures de pues, proporciona una millor fixació al teixit adipós superficial.

Efecte Lifting: per uns resultats immediats però discrets: Tan aviat com es porta a terme el tractament, el metge és capaç de redefinir la zona en comprimir el teixit i estirar la pell gràcies als cons bidireccionals, acció regeneradora.

¿Són segurs aquests fils tensors?
És l'únic tipus de sutura de suspensió de teixits tous amb marcatge CE i FDA. La diferència és que permeten realitzar la intervenció sense cap tipus d'incisió ni punts de sutura. Es produeixen a Michigan, EUA, i se sotmeten a nombrosos controls sanitaris. Ha estat desenvolupat gràcies a 6 anys d'experiència en les sutures de suspensió amb cons, utilitzades en la cirurgia estètica i reconstructiva. A causa de la seva tecnologia del con, la sutura es queda fixa, evitant els riscos de migració o extrusió.

L'objectiu del procediment
El procediment intenta obtenir un augment del volum o estirament de la pell a la zona en la qual es col·loquen les sutures bidimencionales.

Cura post-operatiu
Recomanacions de tractament posterior per a la seva pacient:

S'ha d'aplicar gel o una tovallola freda a les zones tractades immediatament després del procediment, durant 5 a 10 minuts
S'han de prendre antiinflamatoris en cas de dolor (2 a 3 dies)
Es recepta una pomada antibiòtica que s'aplicarà en els punts d'entrada i sortida de les sutures dues vegades al dia durant 5 dies.
S'ha de mantenir el cap elevat les 3 primeres nits i es recomana dormir cap per amunt (5 nits)
S'ha de netejar i assecar la cara suaument sense refregar (5 dies)
S'ha d'aplicar el maquillatge, afaitar-se i rentar-se el cabell amb suavitat (5 dies)
S'ha d'evitar la llum solar directa i no s'han d'utilitzar llits per bronzejar (2 setmanes)
S'han d'evitar els massatges facials i els tractaments estètics (3 setmanes)
No s'han de practicar esports i especialment esports de contacte (3 setmanes)
No s'han d'utilitzar saunes ni banys turcs (3 setmanes)
S'han d'evitar les cirurgies dentals (3 setmanes)
S'ha d'evitar realitzar moviments facials en excés com mastegar, parlar, badallar, ... (3 setmanes)— Per a qui és adeqüat? —

Ptosi de la pell del terç mitjà de la cara
Pèrdua del volum malar
Ptosi de la línia mandibular
Relaxació del coll
Ptosi de la cella
— per a qui no està indicat? —

Excés de pell a la regió mandibular associada amb pell gruixuda.
Excés de pell a causa d'un envelliment avançat i pell fina.
Excés de pell a la regió mandibular però amb envelliment del tipus hipertròfic.
Pell fina en excés amb falta de teixit adipós.
Després del tractament, pot aparèixer un lleuger edema o hematoma. Algunes vegades, pot aparèixer una lleugera depressió o irregularitat en la pell en els punts d'entrada. Aquestes molèsties desapareixen uns dies després del tractament.

– Comparteix –
Tornar amunt